Цена: 32 €

(4 – 5 часовна тура)

Организиран трансфер од хотел до град Струга. Пристигнување во центарот на градот, одејќи од местото каде што Охридското Езеро истекува во реката Црн Дрим, до Старата струшка чаршија.
Групата ќе има можност да ја види посебната архитектура на градот, со многуте ресторани и кафе барови кои се наоѓаат на прекрасниот брег на реката Црн Дрим.Турата продолжува со автобус до Калишта во близина на албанската граница, каде што групата ќе има можност да ја видат прекрасната пештерска црква, манастирот Св. Богородица.
Подоцна продолжуваат кон селото Вевчани, близу Струга, лоцирано на подножјето на планината Јабланица, исполнето со неверојатната природа формирана од малите водопади, изворите и паркот. Потоа, возење назад во хотелот.

Цена: 32 EUR по лице (мини-автобус, минимум 12 патници)
Цената вклучува:
– организиран трансфер до дадените дестинации
– искусен водич на англиски јазик
– билети за локалните места, манастирите и музеите

* БТ Македонија го задржува правото за откажување, промена или замена на било која услуга поради некоја причина, вклучително и недоволен број на учесници.

јуни 1, 2017

Струга, Калишта, Вевчани

Цена: 32 € (4 – 5 часовна тура) Организиран трансфер од хотел до град Струга. Пристигнување во центарот на градот, одејќи од местото каде што Охридското […]
јуни 1, 2017

Тура низ Град Скопје

Цена: 35 € Организиран трансфер од хотел до тврдината Кале – највисоко место во градот. Калето има остатоци од неолитот и раното бронзено доба, 4000 години […]
јуни 1, 2017

Охрид тура низ градот / Заливот на Коските / Манастир Свети Наум

Цена: 47 € (Дневна тура) Организиран трансфер од хотел во Скопје до Охрид. По два часа се пристигнува во Охрид. Посета на Горна Порта, Галеријата на […]
мај 31, 2017

Разгледување на Охрид

Цена: 32 € (тричасовна тура) Организиран трансфер од хотел до градот. Пристигнување на Горна Порта, Галеријата на икони и црквата Св. Богородица Перивлепта, која датира од […]