Разгледување на Охрид

Разгледување на Охрид

Цена: 32 €

(тричасовна тура)

Организиран трансфер од хотел до градот. Пристигнување на Горна Порта, Галеријата на икони и црквата Св. Богородица Перивлепта, која датира од 1295 година, во центарот на градот, разгледувањето продолжува со Античкиот театар.
Групата оди кон прекрасната црква Св. Климент Охридски на Плаошник . Овде групата ќе има можност да ужива во прекрасен поглед.
Подоцна се посетува на црквата Св. Јован Канео, која датира од 14 век.
Посета на катедралната црква Св. Софија од 11 век покриена со фрескосликарство и Музејот на град Охрид, каде што можат да се видат изложбите од раното неолитско – камено време до денес.
Потоа следи враќање на градскиот плоштад во Охрид и Старата чаршија.
Слободно време за шопинг (посета на продавници со оригиналниот Охридски бисер).

Цена: 32 EUR по човек (автобус, минимум 12 патници)
Цената вклучува:
– организиран трансфер до дадените дестинации
– искусен водич на англиски јазик
– билети за локалните жители, манастирите и музеите.

* БТ Македонија го задржува правото за откажување, промена или замена на било која услуга поради некоја причина, вклучително и недоволен број на учесници.