Заливот на Коските / Манастирот Свети Наум

Заливот на Коските / Манастирот Свети Наум

Цена: 35 €

(четиричасовна тура)

Организиран трансфер од хотел до Заливот на коските, музеј на вода (праисториска наколна населба на езерскиот брег, податлива за подводна археологија, која датира од ранохристијанскиот период).
По разгледувањето на предградието на езерото, групата продолжува во манастирот Св. Наум. . Манастирскиот комплекс лежи на карпи, опкружен со прекрасната природа создадена од изворите на реката Црн Дрим, која влегува во Охридското Езеро, создавајќи прекрасни природни слики. Целото место е дарувано со најголемите извори на охридското крајбрежје, чистата вода и прекрасната природа. Црквата Св. Наум датира од X век, изградена од истоимениот монах и чудотворец, Свети Наум. Гробот на Свети Наум е во црквата, во посебна комора, која има многу мурали кои зборуваат за неговите дела.
По разгледувањето на манастирот, групата има можност да плови со кајче низ ледените води на изворите со азурни бои.

Цена: 35 EUR по човек (автобус, минимум 12 патници)

Цената вклучува:
– организиран трансфер до дадените дестинации
– искусен водич по англиски јазик
– билет за манастирот
– тура со кајче

* БТ Македонија го задржува правото за откажување, промена или замена на било која услуга поради некоја причина, вклучително и недоволен број на учесници.